ЗАБАВА

Компанија од Кенија произведува рециклирани градежни материјали

Компанија со седиште во главниот град на Кенија, Најроби, почна да произведува рециклирани градежни материјали од пластика. Сопственикот студирал инженерство и биохемија, па пронашол нов метод како да произведува цигли од пластика и песок, што ги прави уште поцврсти од бетонот. Фирмата дури е и добитник на награда која нуди финансирање и курсеви како градежниците да ги вградуваат овие материјали во објектите. Засега дневно може да се произведуваат од 1.000 до 15.000 цигли дневно.

- Advertisement -
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button