ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Лути на откупната цена млекарите се префрлаат „онлајн“

Лути на откупната цена млекарите се префрлаат „онлајн“

Никој не може да гарантира дали ќе има доволно основна храна во земјава во текот на зимата. Запрашан за ова, министерот за земјоделство Љупчо Николовски не одговори, туку зборуваше за мерките во земјоделството.

Advertisements

Николовски нагласи дека не е одговорен за откупот и големопродажната цена на млекото, откако производителите се пожалија дека откупувачите им го бараат за 29 денари, а во маркетите потоа се продава за над 80 денари.

Поради откупот од 29 денари за литар млеко и продажбата за 500% поскапо, некои од фармерите наоѓаат алтернативи како сами да си го продадат млекото. Го нудат преку социјалните мрежи или сами им го носат по поволна цена на клиентите дома./Alsat.mk

Мефаил Исмаили

 

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button