ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Мијалков добил позитивен тест на 5 јануари, одлуката за изолација доцни 5 дена

Алсат ексклузивно дознава дека Сашо Мијалков добил позитивен тест за КОВИД-19 на 5 јануари, што покажува дека одлуката за изолација, донесена на 10 јануари, односно со 5 дена доцнење, е спротивно за законоските одредби кои предвидуваат таа да тече од денот на добивањето на позитивниот резултат.

Тој бил тестиран во една од приемните лаборатории, додека во системот резултира како пациент без матичен лекар.

Тој претходно беше заразен со КОВИД-19 од 14 октомври до 3 ноември 2020 година.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button