ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

На следните локални избори, за прв пат ќе се гласа со отпечатоци од прсти

На следните локални избори, за прв пат ќе се гласа со отпечатоци од прсти. Ова денеска уште еднаш беше потврдено, откако ДИК ја отфрли жалбата на една од компаниите што конкурираше за снабдување со скенери за отпечатоци. После тоа, потврдено е дека германската компанија „Дермалог“ ќе ја снабдува ДИК со скенери за отпечатоци. На денешната седница, ДИК ги утврди цените за политичко рекламирање во медиумите. Од ДИК велат дека тие ги утврдиле цените откако ги разгледале ценовниците на медиумите во последните пет години.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button