ВЕСТИЗАБАВА

Најубавите работи не се поврзани со пари – најубавите работи се сеќавањата и моментите

Секој од нас има тенденција да заборава на вистинската вредност во животот, на моментите кои го промениле и останале да бидат сеќавања. Токму тие спомени се дел од животот, на нив треба да се навраќаме бидејќи се дел од нашата комплетна личност.

Спомените кои ги создаваме со семејството се најскапоцените.

„Без сеќавањата не постои животот“.

„Една од работите кои никогаш не можете да ги оставите и заборавите се убавите спомени“.

„Сеќавањата се запис на личното искуство. Тоа е запис на обиди и грешки, пораз и успех. Минатите неуспеси ќе ве предупредат да не ги повторувате“.

„Меморија е лепило што го поврзува вашиот живот заедно; сè што сте денес е заради неверојатна меморија. Сеќавањаа се место каде што живее вашиот живот“.

„Заборавете што сте направиле во минатото, тоа не можете да го промените. Најдоброто што можете да направите е да бидете носталгични со вашето семејство и сакани и заедно да се сеќавате на среќните моменти“.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button