ВЕСТИЗДРАВСТВО

Македонија на петто место по бројот на починатите од ковид-19 според бројот на населението

Македонија, според извештајот што го објави француската новинска агенција Франс прес, е на петтото место по смртни случаи според бројот на населението, односно 264 починати на 100.000 жители. На прво место е Перу кој има најголем број на смртни случаи во однос на популацијата (596 смртни случаи на 100.000 жители), а ја следат Унгарија (311), Босна и Херцеговина (285), Чешка (284). Според овој извештај, од почетокот на пандемијата на коронавирусот досега починале најмалку 4 милиони и 220 луѓе во целиот свет, а скоро 198 милиони биле заразени.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button