ЗАБАВА

Научниците открија лав во Сибир од ледена доба

Научниците открија лав во Сибир од ледена доба, смрзнат во Арктикот 28.000 години. Лавот, по име Спарта, се уште ги има непроменети сите влакна на телото и се чини дека само дремнал околу 30.000 години. Новинарот Марк Бенет рече дека неговите млечни заби, органи, скелетот, дури и мустаќите се во совршена форма. Ова не е единственото откритие од овој вид. Борис, друго машко кученце откриено од истражувачите, се смета дека живеело пред околу 43.000 години. Две кученца на возраст од еден до два месеци беа пронајдени од собирачи на отпадоци на мамути.

Advertisements

 

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button