МЕТРОПОЛСВЕТ

Новата „Tesla“ нема да има ниту волан, ниту педали за гас и сопирачки

На состанокот со акционерите на компанијата, извршниот директор на Tesla, Илон Маск, објавил дека новата Tesla нема да има ниту волан, ниту педали за гас и сопирачки.

Advertisements

Маск рекол дека компанијата планира да започне со масовно производство на самоуправувачки такси возила во 2024 година со кои возењето ќе биде поевтино отколку со градски автобус.

„Автомобилот ќе биде високо оптимизиран за автономно возење – што значи дека нема да има волан или педали. Гледајќи ги нашите проекции, се чини дека возењето со роботизирано такси ќе чини помалку од автобуски билет, субвенциониран автобуски билет или билет за метро. Мислам дека роботизирното такси ќе биде многу моќен производ и одличен двигател на новиот раст на Tesla“, вели Маск.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button