МАКЕДОНИЈА

ОБСЕ и ЕУ три години ќе мониторираат случаи на организиран криминал и висока корупција

ОБСЕ и ЕУ денеска го одбележаа почетокот на заедничкиот проект за мониторинг на судски процеси во областа на организираниот криминал и корупција, чија цел е подобрување на спроведување на правдата и намалување на корупцијата и организираниот криминал, што е неопходно за исполнување на критериумите за пристапување во ЕУ.

Advertisements

Набљудувањето на судските процеси ќе започне во јули 2021 година и ќе трае до декември 2023 година.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button