СВЕТ

ООН: Десетици милиони во светот соочени со глад поради конфликти

Десетици милиони луѓе во десетици земји се соочуваат со акутен глад, главно поради конфликти, изјави генералниот секретар на Обединетите нации Антонио Гутереш. „Без непосредна и итна акција, милиони луѓе ќе го достигнат работ на крајно гладување и смрт“, рече тој на самитот на Советот за безбедност на ООН. Најпогодени се Јужен Судан, Јемен и Авганистан.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button