МАКЕДОНИЈА

Османи: Промоторите, дел од дипломатската мрежа

Економските промотори ќе бидат дел од дипломатската мрежа на државата, а трошоците ќе бидат стандардни, рече Бујар Османи на прашањето за трошоците, односно колку овие економски промотори ќе ја чинат државата.

Advertisements

„Министерството за надворешни работи има над 250 дипломати во дипломатските мисии ширум светот, а трошоците се стандардни, во зависност од тоа каде живеат, платата се одредува врз основа на потрошувачката корпа утврдена од Обединетите нации и врз основа на овие параметри платата на дипломатите се утврдува., нивното место на живеење и така натаму. Овие промотори исто така ќе бидат дел од дипломатската мрежа што веќе ја имаме. Сепак, проценив дека тие ќе треба да бидат обучени и ќе треба да се справат само со прашањето за деловни односи, презентирање на економски потенцијали “, рече Османи.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button