ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Османи: Загрижен сум за влијанието врз геополитичката ситуација во регионот, но и врз државата

Османи во „Емисијата 200“ вели дека е загрижен за реперкусиите што спорот може да го има долготрајно врз геополитичката ситуација во регионот и во државата

Advertisements

„Како министер за надворешни работи имам пристап до многу анализи, многу информации и повеќе ме загрижуваат последиците од долготрајната геополитичка ситуација во регионот, но и внатрешната состојба. Албанија е наш заложник, во одреден момент Албанија може да каже дека повеќе не можам, а тоа ќе создаде нови односи и нови ситуации во регионот“, изјави министерот за надворешни работи Бујар Османи / Алсат.мк.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button