ВЕСТИЗАБАВА

Оваа жена гушка панди и за тоа добива плата од 32.000 долари

Како ви звучи да добивате 32.000 долари за да се грижите за панди по цел ден? Звучи премногу добро за да биде вистинито, но ова е вистинска работна позиција во Кина, во Центарот за заштита и истражување на пандите.

Advertisements

“Вашата работа има само една мисија – да поминувате 365 дена со пандите и да ги споделувате нивните радосни и тажни моменти”, се вели во текстот во “China Daily”.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button