СПОРТ

Пет Миоионер ЏЕК ПОТ добивки за две недели

Преминот од август во септември беше период кој го крена нивото на добивки од игрите на Видеолотарија Касинос Австрија, во преден план нашите МИЛИОНЕР и СУПЕР МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ. Во последната недела од стариот и во првата од новиот месец добивме дури пет нови МИЛИОНЕРИ, кои се израдуваа на збирна добивка од, речиси, 7,5 милиони денари.

Епицентарот на среќата, очигледно, била Струга, затоа што два од петте МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивки се паднаа токму таму. Последниот, од саботата, на 4 септември изнесува 1.634.439 денари, а првиот, добиен на 26 август има вредност од 1.574.955 денари.

Advertisements

Највредниот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ е првиот во овој период од две недели, изнесува 1.700.471 денар и се падна во Штип, на 22 август. На 28 август, пак, се јави нов МИЛИОНЕР и во Скопје, во населбата Влае, а сумата која го разубави неговиот живот изнесува 1.314.223 денари. Меѓу градовите со добитници се вмеша и Прилеп, со МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ освоен во последните часови од месец август, во објектот на Евротип, а неговата вредност е 1.237.145 денари.

Ако на ова го додадеме и десеттиот СУПЕР МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ, кој изнесуваше 9.011.853 денари, ќе се навратиме на заклучокот дека помина извонреден, многу плоден период со игрите на а Видеолотарија Касинос Австрија.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button