ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Пленарните собраниски седници од денеска повторно во салата „Македонија“

Собранието ја почна 43. седница со задоцнување од најавениот термин. Пратениците денеска се вратија во салата „Македонија“ по неколкумесечна работа во Големата сала (купола).

Advertisements

Пленарните седници ќе се одржуваат според протокол одобрен од Комисијата за заразни болести. Сега повторно ќе има можност за електронско гласање наместо гласовите да се бројат рачно.

Протоколот прецизира насоки и за следење на седниците од акредитираните новинари во однос на дозволен број седишта и задолжително растојание. Влезот во пленарната сала ќе биде дозволен за претставници на медиумите кои ќе приложат доказ дека се целосно имунизирани против КОВИД-19. Прес-конференциите и изјавите за медиуми ќе се одржуваат во Кристална сала.

На дневен ред на 43-тата седница се 55 точки, меѓу кои назначување членови на институции, закони по скратена постапка и во прво и второ читање, две интерпелации, ратификации на договори.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button