ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Покрај граѓаните, на еколошкиот данок реагираше и граѓанскиот сектор

„Пред изборите е нормално, затоа што на сите партии, особено на оние што управуваат со буџетот, им требаат повеќе пари. Не очекувам дека овие средства ќе одат на кој било еколошки проект, како и секогаш. Во 2020 година се случија дае ребаланси на буџетот, две третини од парите од Министерството за екологија беа скратени.Даноците што се додаваат на нафтените производи, тоа е само начин на изнуда. Можеби тоа помага во тој генерален фонд на еколошки данок, но колку тој еколошки данок ќе се користи за еколошки цели во нашата земја, е многу дискутабилно“, изјави Аријанит Џафери, Еко Гуерила.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button