РЕГИОН

Поројни дождови и поплави во делови од Приштина

Врнежите од дожд во Приштина предизвикаа штети на улица Б. Таму, поплавите навлегоа во некои простории и влезови во домовите. Очевидци сведочат како работниците од локалите се обидуваат да ја отстранат водата што влегла во нив, а движењето на возилата на патот е отежнато.

Advertisements

Поплави имаше и во населбата Лакриште, како и на плоштадот „Захир Пајазити“, каде беше предизвикана голема штета на куќите што се наоѓаа таму. Во овој дел е и летниот театар, каде вечерва се очекува да се одржи концерт но по дождовите целиот простор е исполнет со вода.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button