ВЕСТИСВЕТ

Пресуди за обвинетите за терористичките напади во Париз во 2015 година

Францускиот суд денеска ќе изрече пресуди за обвинетите за терористичките напади во 2015 година, вклучително и нападот врз редакцијата на сатиричниот неделник Шарли Ебдо. Судењето, кое започна пред три и пол месеци, заврши во понеделникот со излагање на аргументи на одбраната. Судскиот процес беше спроведен против 14 лица, од кои три беа отсутни, а тие се обвинети за пружање логистичка поддршка на џихадистите кои извршија терористички напади во Париз и околината од 7 до 9 јануари 2015 година. Вкупно 17 лица беа убиени во нападите, кои го потресоа светот во тоа време.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button