ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Продолжува Министерскиот совет на ОБСЕ

Денеска (1 декември) е вториот и последен ден од Триесеттиот министерски совет на Организацијата за безбедност и соработка на Европа (ОБСЕ) кој се одржува во главниот град на Северна Македонија, Скопје.

Според најавите на последниот ден од состанокот треба да се одржат три придружни настани на тема „Млади и граѓанско општество“, „Се работи за луѓето – влијанието на теренските операции на ОБСЕ во 2023 година“ и „Зачувување на плурализмот – безбедност на жените новинарки“.

Се очекува прес-конференција да одржи и шефот на руската дипломатија Сергеј Лавров.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button