ЕКОНОМИЈА

Произведувачите на сончоглед бараат пари од интервентниот фонд

Произведувачите на сончоглед во земјава бараат Владата да издвои пари од интервентниот фонд за земјоделство поради ниската цена на сончогледот оваа годинава. За покривање на трошоците бараат 6 или 7 денари по килограм. На средба со директорот на фабриката за масло „Кристал“, Горан Лазов, се разговарало за проблемите со кои се соочуваат произведувачите. Побарале ДДВ-то за сончогледот да се намали на 5 отсто како што беше претходно.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button