ЗАБАВА

Робот за здодевни или опасни работи

Илон Маск, меѓу другото, се занимава со робот сличен на човек по изглед, кој би можел да биде претставен следната година. „Во основа ќе се занимава со работи што се здодевни или опасни“, рече Маск за роботот Тесла. Тој не спомена дали роботот ќе се продаде и ако е така, за колку пари. Роботот ќе има екран поставен таму каде што би требало да биде човечкото лице и ќе бидат прикажани корисни информации. Роботите слични на човекот одамна се атрактивни. Но, создавањето робот сличен на човек кој може да извршува човечки задачи изгледа неверојатно тешко. Вештачката интелигенција се подобри, но заостанува далеку зад општите способности дури и на мало дете. Маск го опиша роботот како продолжение на работата на Тесла за изградба на самоуправувачки возила.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button