ВЕСТИЗАБАВА

Се сеќавате ли на зелениот кармин што станува црвен?

Кога се појави во ’80-те години стана хит меѓу девојките и жените во Југославија. Магичниот кармин, како што многумина го нарекуваа, беше најпродаваниот производ пред 3 децении.

Advertisements

Речиси секоја југословенка го имаше во чантата, а за неговата трајност се зборува до ден денес. Не се вадеше со денови. Не помагаа ниту вода, ниту сапун, па дури ни грубото триење со пешкир.

Сепак, оваа сјајна опаковка многумина ќе ги потсети на детството кога ќе ја отвореа, ќе се намачкаа, без да знаат дека таа нивна глупост од љубопитност ќе има црвени последици со денови. И сега е достапен карминот во продажба меѓутоа многу тешко можете да го најдете, за разлика од денешните долготрајни кармини кој чинат повеќе од 1000 ден овој е многу поефтин и чини околу 50ден.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button