ВЕСТИРЕГИОН

Се укинува роамингот во Западен Балкан

Од денеска се укинува роамингот помеѓу Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Северна Македонија и Албанија. Тоа значи дека цените за СМС пораки и користените податоци на мобилните мрежи во националниот сообраќај ќе бидат идентични на територијата на Албанија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Северна Македонија и Србија.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button