СПОРТ

Стојкоски дебитираше на натпреварите во Полска

Единствениот спортист од Македонија на Европското првенство во сала во Полска, Јован Стојкоски, дебитираше на натпреварувањата. На трката на 400 метри заврши на шестото место со резултат 48,60 секунди. На почетокот Стојкоски успеа да ја задржи четвртата позиција, сè до моментот на пресметката со Бенат Лоренцо од Италија, по што не успеа да издржи и на крајот заврши на шестата позиција.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button