Стразбур ги отфрли жалбите за укинатата аболиција, биле преуранети

Пропадна обидот на поранешниот претседател Ѓорге Иванов и на одбраната да ги спасат од правда обвинетите од случаите на поранешното Специјално обвинителство. Европскиот суд за човекови права во Стразбур, по повеќе од пет години, оцени дека жалбите на странките се неосновани, бидејќи обвинетите и осудените сè уште не ги исцрпиле сите домашните правни лекови, што … Continue reading Стразбур ги отфрли жалбите за укинатата аболиција, биле преуранети