ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Судијата Осман Шабани оди во Апелација, „Титаник“ и „Талир“ на повторно судење?!

Судијата Осман Шабани, иако беше на 13-то место на листата за оценување, успеа да ја добие поддршката од Судскиот совет за да оди во Апелациониот суд.

Тој во моментов суди во случаите „Титаник“ и „Талир“, поврзани со сомнителното финансирање на ВМРО-ДПМНЕ. Со унапредувањето на Шабани, се подразбира дека двата случаи ќе треба да се судат повторно (ризикувајќи апсолутна застареност).

Советот ужива законска надлежност да го задолжи Шабани во наредните три месеци да продолжи во Кривичниот суд и да ги затвори предметните предмети, но неофицијално се дознава дека нема подготвеност за такво нешто во органот за контрола и регулирање на работата на судовите.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button