СПОРТ

Свечено отворање на Олимписките игри во Токио

Олимписките игри во Токио ќе бидат отворени денеска со свечена церемонија на Олимпискиот стадион, а на Игрите се очекува да учествуваат околу 11.000 спортисти. Олимписките игри во Токио требаше да се одржат минатото лето, но тие беа одложени за една година поради пандемијата на коронавирусот. Свеченото отворање ќе започне во 13 часот, а Игрите ќе траат до 8 август. Организаторите најавија „поскромна“ церемонија, за разлика од претходните, со цел да останат во согласност со здравствената состојба и да го намалат ризикот од инфекции.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button