ЗАБАВАЗДРАВСТВО

Темпераментот на жената зависи од крвната група

Темпераментот на жената зависи од крвната група

Кога станува збор за темпераментот, тоа често подразбира комбинација на психолошки карактеристики: длабочина и стабилност на емоциите, енергија на дејствување, индивидуални карактеристики на однесување.

Advertisements

Постојат многу пристапи и методи за решавање на ова прашање. Јапонците и Корејците, на пример, се придржуваат до теоријата која ги поврзува темпераментните особини со крвната група на една личност.

Која е вашата крвна група? Немојте да се чудите ако оваа анализа во овој текст се покаже како многу точна.

Патем, во Јапонија, крвната група сè уште се зема во предвид при вработување.

Група 0

Жените од оваа крвна група се прилично себични. Тие се многу љубоморни и страсни во односите со мажите. Доминантни и силни личности. Овие претставнички на понежниот пол се обидуваат во се да ги контролираат своите партнери, па затоа на мажот ќе му биде тешко да ја изневери.

Овие жени брзо стануваат рамнодушни кон тивките и слаби партнери. Треба да се напомене дека меѓу успешните жени, деловни и познати личности доминираат жените со оваа крвна група.

Група А

Оваа крвна група ги карактеризира жените со трпение и смиреност. Тие често се сметаат за несебични, друштвени и високо дисциплинирани. Пред сè, овие жени ја ценат регуларноста и удобноста.

Но, во сето тоа, носителите на оваа крвна група се многу тврдоглави, а понекогаш дури и нервозни. Тие често се гледаат себеси како подредени. Тие се многу срамежливи во љубовните врски.

Го почитуваат партнерот и неговите квалитети. Сепак, поради нивната емотивна и чувствителна природа, тие ќе ги откријат своите чувства само кога ќе бидат целосно сигурни дека нема да бидат измамени и повредени.

Група Б

Овие жени се карактеризираат со флексибилност на карактерот: многу добро ја поднесуваат осаменоста, но во голема група се чувствуваат како риба во вода. За разлика од првите две крвни групи, тие не сакаат да бидат лидери или подредени. Но, тие многу добро знаат да ги искористат различните ситуации, додека ја одржуваат својата независност.

Таквите жени одат добро во општеството. Сакаат да флертуваат. Не треба да чуди што имаат многу пријатели од спротивниот пол.

Во љубовта очекуваат нежност и задоволство, среќа и верност, како и постојано внимание на партнерите.

Група АБ

Претставниците на оваа крвна група се многу чувствителни и избалансирани. Тие се многу искрени. Во исто време, на овие дами им е многу тешко да донесат какви било одлуки: буквално се растргнати од внатрешни сомнежи и конфликти. Таквите жени често се заљубени.

Во љубовните врски се многу искрени.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button