ЗАБАВАМЕТРОПОЛ

Три хороскопски знаци ќе бидат најпогодени од ретрограден Меркур

Во периодот од 23 август до 15 септември 2023 година нè очекува ретрограден Меркур кој се случува во знакот Девица. Астролозите кажаа кои хороскопски знаци треба да бидат особено внимателни во овој период.

Лав

За Лавовите, Меркур ретрограден ја погодува нивната 2-ра куќа на хороскопот, која е одговорна за набавките и финансиите. Во овој период треба да бидете повнимателни во финансиските одлуки – подобро е да не правите големи набавки пред 15 септември. Исто така, можно е да се замени или врати стока доколку сте ја купиле во овој период, може да биде расипана. Подобро е да ги преиспитате трошоците во овој период за да ја одржите финансиската стабилност.

Вага

За Вагата, Меркур ја напаѓа 12-та куќа од хороскопот, која е одговорна за минатото. Бидете внимателни, бидејќи може да ве обземе бран на носталгија за нешто што не може да се врати. Можни се неочекувани средби со луѓе од минатото – ова важи и за личниот живот и за пријателствата. Но, обидете се трезвено да ја процените ситуацијата и да не подлегнете на емоциите.

Јарец

Го имате Меркур кој ретроградно ја погодува вашата 9-та куќа од хороскопот, која е одговорна за патувања во странство или кратки патувања. Бидете исклучително внимателни со документите додека патувате – заштитете се од нивна загуба или кражба. Исто така, треба да бидете повнимателни со датумите на резервација и времето на поаѓање или доаѓање, бидејќи постои многу голема веројатност за забуна со броевите, подобро е сè да се провери неколку пати.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button