ВЕСТИЕКОНОМИЈА

Цените на становите во Скопје со раст од 18,8 проценти во првиот квартал

Цените на становите во Скопје во првиот квартал годинава бележат раст од  18,8 проценти на годишно ниво, а од 1,3 отсто на квартално ниво, покажуваат податоците на Народната банка.

Во првиот квартал лани недвижностите поскапеа за 12,4 отсто  на годишно ниво, по што следеше  раст, од 16,6 отсто во вториот квартал, од 21,2 отсто во третиот и од 20,6 проценти во четвртиот квартал.

Народната банка го подготвува индексот на цените на становите  за територијата на Скопје, врз основа на податоци кои се однесуваат на огласите за продажба објавени од агенциите коишто се занимаваат со промет со недвижности.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button