ВЕСТИЕКОНОМИЈАМАКЕДОНИЈА

Утре важна одлука за цената на струјата во следните шест месеци

Утре Регулаторната комисија за енергетика ќе ја соопшти новата повисока цена на струјата која домаќинствата ќе ја плаќаат во следните шест месеци. Поскапувањето е неминовно, но за колку точно ќе се знае утре попладне. Сите енергетски компании од земјава побараа зголемување. Само цената на Државните електрани по која ќе ја продаваат на универзалниот снабдувач ЕВН Хоум е за 17 отсто повисока од актуелната, а таа цена има најголем удел во финалната која ја плаќаат граѓаните. Утре треба да бидат објавени и сумите за новите тарифни блокови по кои ќе се формираат сметките.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button