ВЕСТИМЕТРОПОЛ

Како најлесно да ја исчистите тастатурата

Сите знаеме колку е тешко да се исчисти тастатура. Ја вртиме, тресеме, се обудуваме со крпа да дојдеме до дупчињата. Но, постои и полесен начин.
Потребно ви е – лепак, боја за јадење, сода бикарбона и вода.
Измешајте 1/4 чаша сода бикарбона со 1 чаша вода и мешајте додека не се раствори.
Потоа во сад ставате 1/2 чаша вода, 150 мл течност лепило и пет капки од бојата. Додадете ја растопената сода бикарбона.
Го месите тестото додека не се исусши.
Накрајот, покријте ја тастатурата. Делувал игаво, но ефикасно!
https://youtu.be/z65C0EEVWU4
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button