ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

(Видео) Со раце се обидував да го скршам прозорецот – сведоштво на најмладата преживеана за Алсат

Во краткото ексклузивно интервју за Алсат зборуваше и 17-годишната Зулејха Јашаровска, една од преживеаните во трагичната несреќа во Бугарија, каде загинаа 46 лица.  јашаровска рече дека со раце се обидував да го скрши прозорецот.

„Како се чувствуваш дали памтиш нешто?

Нешто памтам, но повеќето не…од тој случај и така.

Во која седиште беше?

Јас бев нај назад.

Како успеа да излезеш?

Колку што памтам, јас спиев, и кога се разбудив, сите викаа, пискаа, сакав да го земам тоа за кршење, но не успеав, и со рака пробав и потоа не памтам кога се разбудив бев падната на земја…толку“.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button