ВЕСТИСВЕТ

Во Словенија следуваат ограничувања за невакцинирани

Словенија по вакцинирањето е на ниско ниво од европски размер, па министерот за здравство Јанез Поклокар повторно ги повика сите граѓани да се вакцинираат. Тој предупреди дека за оние кои не биле вакцинирани ќе има повеќе ограничувања и дека тестирањето за коронавирусот од 23 август повеќе нема да биде бесплатно. Според Министерството за здравство, помалку од 24.000 лица биле вакцинирани минатата недела, додека во мај, тоа беше трипати повеќе. Вкупно 43 проценти од населението (897.072) биле вакцинирани со една доза, а само 37 проценти биле целосно вакцинирани.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button