ВЕСТИРЕГИОН

Во Тирана конференција на министрите за внатрешни работи во рамки на Берлинскиот процес

Тирана денеска е домаќин на министрите за внатрешни работи на земјите учеснички во Берлинскиот процес, чиј следен самит исто така ќе се одржи во Тирана на 18 идниот месец.

– Шефовите на делегации од 26 земји од Европската унија и од Западен Балкан ќе се соберат во Палатата на конгресите за да разговараат за зголемување на соработката во борбата против организираниот и сајбер криминалот, јави Топ чанел.

Исто така регионалните партнерски иницијативи, но и прашањата за билатералната соработка ќе бидат во фокусот на разговорите, каде главен фокус на разговорите ќе бидат борбата против наркотиците и прекуграничниот криминал.

Со работа конференцијата ќе започне во 14 часот и ќе трае околу 3 часа, по што ќе има прес-конференција.

Во Тирана од синоќа веќе се британскиот министер за емиграција Роберт Џенрик и македонскиот за внатрешни работи Оливер Спасовски, кои остварија средби со албанскиот министер за внатрешни работи Таулант Бала.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button