Жители на Слупчане ги уништија трафостаниците и оставија голем дел од Липково без струја

По денешната целосна блокада за да ги спречат повторно да работат екипите на Електродистрибуција, жителите на Слупчане ги уништија трафостаниците за снабдување со електрична енергија и направија дефект од највисок степен, поради што жителите од селото и пошироко останаа без струја. Кумановското село Слупчане и другите околни села Оризаре, Ваксинце, Алешевце, Руница, Извор и Белановце … Continue reading Жители на Слупчане ги уништија трафостаниците и оставија голем дел од Липково без струја