Ndiqni këto hapa dhe shumë lehtë mund ta lini duhanin

Ndiqni këto hapa dhe shumë lehtë mund ta lini duhanin

Nëse jeni duhanpirës dhe dëshironi që ta lini atë, ju duhet të ndjekeni disa rrugë që ju lehtësojnë mënyrën që ta lini duhanin.

Lënia e duhanit kërkon durim dhe metoda të shëndetshme për ta arritur qëllimin.

Më poshtë keni disa shembuj, ku japin disa mundësi se si të arrini deri të lënia e duhanit:

Vendosni një datë
Është e rëndësishme që të jeni të bindur për vendimin që keni marrë. Mënyrat janë të ndryshme por këshillohet që të përgatiteni për vështirësitë që keni përpara.

Konsumoni perime
Studimet kane treguar që njerëzit që konsumojnë perime 4 herë në ditë e kanë më të lehtë për të hequr dorë nga cigarja.

Hiqni dorë nga alkooli dhe kafja për disa muaj
Nuk ka njeri që pi cigaren dhe mos të dëshirojë ta shoqërojë atë me cigare. Kështu që rrini larg lokaleve në mëngjes më mirë dilni për një shëtitje.

Zëvendësoni cigaren me ndonjë çamçakëz ose lajthi, arra, fara
Duhet njëra nga këto për të hequr dëshirën dhe vesin e të pirit cigare.

Aktivitetet e ndryshme
Mundohuni të qëndroni i zënë me punë shumicën e kohës. Aktivitet e ndryshme, sportet, fotografia, kërcimi apo çdo gjë tjetër që ju mban të zënë do të ishte shumë mirë.

LEXO EDHE:

Back to top button