Në Bruksel vazhdon dialogu Prishtinë – Beograd

Delegacionet e Kosovës dhe Serbisë sot do t’i vazhdojnë bisedat teknike për normalizim të marrëdhënieve.

Bashkimi Evropian, i cili është ndërmjetësues, paralajmëroi se do të vazhdojnë bisedat për temat e hapura në mbledhjen e fundit në nivel të lartë, të mbajtur më 7 shtator në Bruksel.

“Bëhet fjalë për angazhime të bashkësive të shumicave dhe zgjidhje të pretendimeve të ndërsjella financiare, që është pjesë e marrëveshjes obligative ligjore”, tha zëdhënësi i BE-së, Piter Stano.

Përfaqësuesi special i BE-së për dialog Prishtinë – Beograd, Mirosllav Lajçak në Tuiter publikoi se në vazhdimin e sotëm të dialogut do të bisedohet për kërkesat e përbashkëta financiare, por jo edhe për Bashkësinë e komunave serbe.

LEXO EDHE:

Back to top button