Një truk i Microsoft Excel që duhet të provoni

A e dini se Excel ka një veçori të integruar që ju lejon të bëni një fotografi të çdo gjëje në një fushë të caktuar dhe më pas ta përditësoni atë automatikisht kur ndryshoni të dhënat?

Është një mjet i quajtur “Kamera”, i cili mund të jetë jashtëzakonisht i dobishëm, por duhet ta aktivizoni sepse nuk është i ndezur si parazgjedhje.

Pra, nuk është veçoria e pamjes së ekranit, është veçoria e Kamerës, dhe ato ndryshojnë në atë që Pamja e ekranit nuk mund të krijojë imazhe të lidhura.

Ja se si të aktivizoni kamerën në Microsoft Excel:

 • Filloni Excel
 • Hapni ekranin fillestar (pamja “Backstage”) në programin Excel nga menyja
 • Zgjidhni “Opsionet”
 • Në Excel Options, hapni cilësimet e Shiritit të Veglave të Qasjes së Shpejtë
 • Zgjidhni menunë rënëse për “Zgjidhni komandat nga” dhe më pas “Të gjitha komandat”.
 • Nën “Të gjitha komandat” zgjidhni “Kamera”.
 • Kliko Shto për të shtuar kamerën në Qasje e Shpejtë.

Shembull përdorimi:

 • Hapni tabelën me të dhënat që dëshironi të ruani dhe kopjoni diku
 • Zgjidhni një gamë të dhënash ose grafik dhe klikoni “Kamera”
 • Hapni listën e fletëve në të cilën do të kopjoni të dhënat dhe zgjidhni vendin ku do ta bëni
 • Shigjeta do të ndryshojë në një kryq të vogël dhe do ta përdorë atë për të ngjitur fotografinë (ose të dhënat)

Mund të përdorni Picture për të parë se cilat opsione formatimi janë të disponueshme për ju nëse dëshironi të ndryshoni pamjen e të dhënave.

LEXO EDHE:

Back to top button