PE voton pro regjistrimit të hyrjeve të paligjshme në kufijtë e BE-së

PE voton pro regjistrimit të hyrjeve të paligjshme në kufijtë e BE-së

Anëtarët e Parlamentit Evropian (PE) votuan sot në Strasburg në favor të hapjes së bisedimeve për politikën e migracionit me vendet anëtare të BE-së.

Ndër të tjera, parlamenti u shpreh pro regjistrimit të hyrjeve të paligjshme në kufijtë e BE-së.

Përveç kësaj, vendet e BE-së duhet të tregojnë më shumë solidaritet me njëri-tjetrin në politikën e migracionit.

Meqenëse politikat e miratuara më parë nga komiteti i punëve të brendshme ishin kundërshtuar nga eurodeputetët, një votim tjetër në seancë plenare u bë i nevojshëm.

Synimi është përfundimi i negociatave me vendet e BE-së deri në fund të vitit.

Më pas ligjet mund të miratohen para zgjedhjeve evropiane në pranverën e vitit 2024.

Megjithatë, vendet e BE-së nuk kanë marrë ende një qëndrim për çështjet vendimtare.

Ka pasur një mosmarrëveshje mbi politikën e migracionit që nga fluksi i madh i migrantëve në Evropë në 2015-2016.

Në thelb të kësaj ishte çështja nëse ata që kërkojnë mbrojtje duhet të shpërndahen midis të gjitha shteteve anëtare.

Vende si Polonia dhe Hungaria kanë refuzuar me forcë një kuotë detyruese.

Kjo është arsyeja pse Komisioni Evropian paraqiti propozime të reja reformash në vitin 2020.

LEXO EDHE:

Back to top button