Pjepra e hidhur parandalon përhapjen e kancerit


Pjepra e hidhur është një nga bimët, popullariteti i të cilit është justifikuar nga studime të shumta shkencore. Kjo bimë është e bollshme në Azi, Afrikë dhe Karaibe.

Tradicionalisht përdoret për të trajtuar diabetin dhe sëmundjet e tjera.
Studimet kanë treguar që lëngu i hidhur i pjeprit vret qelizat e kancerit të pankreasit. Përbërësit aktivë të lëngut të pjeprit ndërhyjnë në metabolizmin e glukozës, duke i privuar nga sheqeri i nevojshëm.

Pjepri i hidhur ka qenë një ilaç tradicional në Indi me shekuj me radhë. Kohët e fundit shtesat e hidhura të ekstraktit të pjeprit kanë fituar popullaritet si një kurë alternative për diabetin. Hulumtimi i ri te minjtë sugjeron që ekstrakti i hidhur i pjeprit mund të ndihmojë në luftimin e kancerit.

Frutat janë gjithashtu një element kryesor i kuzhinave të caktuara aziatike. Kohët e fundit, profesoresha Ratna Ray nga Universiteti Saint Louis në Misuri dhe kolegët e saj zbuluan se ekstrakti i hidhur i pjeprit është efektiv në parandalimin e rritjes dhe përhapjes së tumoreve të kancerit.

Testet laboratorike treguan se ekstrakti ndaloi që qelizat të shumohen, duke sugjeruar se ai mund të jetë efektiv në parandalimin e përhapjes së kancerit.
Në eksperimente të mëtejshme, studiuesit zbuluan se ekstrakti bimor ishte në gjendje të zvogëlonte incidencën e kancerit të gjuhës.

Ekstrakti i pjepër i hidhur ndaloi rritjen e tumoreve të kancerit dhe madje çoi në vdekjen e disa qelizave të kancerit.

LEXO EDHE:

Back to top button