Projekti gjigand që do të ndryshojë ndërtesën më të lartë në botë

Projekti gjigand që do të ndryshojë ndërtesën më të lartë në botë

Një firmë arkitekturore ka propozuar një projekt interesant: një pikë referimi të gjelbër që shërben si një “metropol i vazhdueshëm ” rreth Burj Khalifa. I quajtur “Rrethi i Qendrës së qytetit “, projekti përbëhet nga dy unaza të ndërlidhura që do të strehojnë hapësira rezidenciale, publike, tregtare dhe kulturore.

Struktura do të mbështillet rreth ndërtesës më të lartë në botë, rrokaqiellit Skidmore, Owings dhe Merrill Burj Khalifa në qendër të Dubait. ZN Era e quan projektin “një metropol të vazhdueshëm” dhe beson se do të ofronte një zgjidhje për urbanizimin e shpejtë dhe rritjen e popullsisë në Dubai.

“Megastruktura e propozuar ofron një alternativë ndaj ndërtesave të larta dhe të palidhura që gjenden në shumicën e zonave metropolitane. Me një perimetër prej 3,000 metrash, rrethi në qendër të qytetit funksionon si një metropol i vazhdueshëm që është fleksibël dhe largpamës.”, tha kompania.

Një përshkrim i një rrokaqiell nga ZN Era

Struktura do të ndahet në njësi më të vogla që përfshijnë zyra, shtëpi, apartamente dhe qendra kërkimore. Një shtresë e gjelbër do të vendoset midis unazave, e quajtur Skypark, të cilës studioja i referohet si “mushkëria e gjelbër” e ndërtesave.

Brendësia e Rrethit në qendër të qytetit

Në Skypark, banorët do të mund të përshkojnë kanione, duna, këneta dhe ujëvara. Ai do të projektohet për të lidhur njerëzit me natyrën dhe për të inkurajuar një mënyrë jetese më të shëndetshme dhe në natyrë. /abcnews.al/

Nën rrethin e qendrës së qytetit

 

LEXO EDHE:

Back to top button