Pse është e rëndësishme të pastroni pluhurin e gjetheve të bimëve të shtëpisë?

Që bimët të jenë të bukura, por mbi të gjitha të shëndetshme, është e nevojshme t’i mirëmbani ato rregullisht. Përveç ujitjes dhe heqjes së gjetheve të dëmtuara, mirëmbajtja përfshin pluhurimin.

Para se të shuhet drita e verës, sigurohuni që gjethet e bimëve tuaja të jenë të mbuluara me pluhur. Duke pastruar, ju lejoni që ata të vazhdojnë të thithin dritën dhe të kryejnë funksione të tjera. Kur gjethet mbulohen me pluhur, klorofili ndalon së prodhuari, gjethet zverdhen dhe rritja ngadalësohet.

Si të hiqni pluhurin nga gjethet?

Merrni një leckë mikrofibër, lëreni të jetë pak e lagur ose vishni doreza pluhuri dhe fshijeni çdo gjethe të bimës. Do të zbuloni se disa fletë mbledhin më shumë pluhur se të tjerët.

Gjithashtu, ndërsa jeni duke pastruar pluhurin, kontrolloni bimët. Shikoni për dëmtuesit në gjethe, duke përfshirë pjesën e poshtme. Kontrolloni për gjethe të zbehta, të verdha, të thata, kafe ose të lagura. Kontrolloni për shenja që bimët duhet të rifuten, si rrënjët që janë mbi vijën e tokës, shkruan Apartment Therapy.

LEXO EDHE:

Back to top button