Rebelët jemenas pajtohen të përjashtojnë të miturit nga radhët e tyre

Rebelët huthi të Jemenit kanë rënë dakord të largojnë nga radhët e tyre nga ushtarët fëmijë, të cilët kanë luftuar gjatë shtatë vjetëve të luftës civile të vendit, thanë Kombet e Bashkuara të hënën. Mijëra ushtarët fëmijë ishin pjesë e luftimeve.

Huthit nënshkruan atë që OKB-ja e përshkroi si një “plan veprimi” për t’i dhënë fund dhe parandaluar rekrutimin ose përdorimin e fëmijëve në konflikte të armatosura, vrasjen ose gjymtimin e fëmijëve dhe sulmimin e shkollave dhe spitaleve.

Një zëdhënës i OKB-së tha se rebelët u angazhuan për të identifikuar fëmijët në radhët e tyre dhe për t’i liruar ata brenda gjashtë muajve. Një nga diplomatët më të lartë të Houthis, Abdul Eluh Hajar, nënshkroi marrëveshjen.

Përfaqësuesit nga agjencia e fëmijëve e OKB-së pozuan me zyrtarët huthi për mediat në një ceremoni për të shënuar marrëveshjen në kryeqytetin e Jemenit, Sanaa. Huthit e quajtën atë plan për të mbrojtur fëmijët.

LEXO EDHE:

Back to top button