Sa reagojnë instituticonet ndaj dhunës seksuale?

Sa reagojnë instituticonet ndaj dhunës seksuale?

Se sa reagojnë institucionet ndaj dhunës seksuale, Zana Avdiu theksoi se udhëheqësit e institucioneve janë njerëz të kësaj shoqërie dhe si të tillë, ata këtë gjë e shohin si diçka normale.

“Është një gjë e mësuar që duhet të marrin gjithëçka që duan djemët nga vajzat. Kjo gjë reflektohet edhe në institucione.  Ata që janë në institucione e shohin si diçka normale dhunën ndaj grave dhe ndaj vajzave, e poashtu edhe dhunën seksuale ndaj fëmijëve të mitur”, tha Zana Avdiu, aktiviste.

Ajo shtoi se po të njejtit njerëz mendojnë se nëse një vajzë “qëllon” në një vend të papërshtatshëm, secili burrë mundë të veprojë si të dojë./Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button