Shtëpia e Bardhë iu jep afat 30 ditë agjencive federale që të fshijnë TikTok-un

Të hënën Shtëpia e Bardhë iu dha agjencive qeveritare një afat prej 30 ditëve që të fshijnë aplikacionin kinez TikTok në pajisjet dhe sistemet federale.

Në një përpjekje për të mbajtur të sigurta të dhënat e SHBA-së, të gjitha agjencitë federale duhet të fshijnë TikTok-un nga telefonat dhe sistemet dhe të ndalojnë trafikun e internetit që të arrijë kompaninë, iu tha agjencive Shalanda Young drejtoresha e Zyrës së Menaxhimit dhe Buxhetit në një memorandum udhëzues të parë nga Reuters.

LEXO EDHE:

Back to top button