Si funksionon opcioni Repost në Instagram?

Me siguri e keni vënë re opsionin e ri "Riposto" në Instagram, në të njëjtën rresht me "Pëlqe" dhe "Shpërnda" poshtë postimeve. Si e ripostoni, ku e shihni dhe si e çaktivizoni nëse nuk keni nevojë për të?

Opsioni “Riposto” këtu funksionon njësoj si në aplikacionet e tjera – mund të ripostosh postimet e tua të preferuara dhe të shohësh se çfarë kanë postuar miqtë e tu.

Për të ripostuar një foto ose Reel, gjithçka që duhet të bëni është të klikoni mbi dy shigjetat që shkojnë “në një rreth” poshtë postimit. Gjithashtu mund të shtoni një mesazh në ripostimin tuaj duke shkruar tekstin në flluskën e vogël të të folurit që shfaqet në ekran dhe duke shtypur Ruaj.

Nëse ripostoni diçka aksidentalisht ose ndryshoni mendje, mund ta anuloni thjesht duke prekur përsëri te Riposto.

Ripostimet tuaja do të shfaqen në një skedë të veçantë në profilin tuaj, të vendosur midis skedave Reels dhe Tagged photos. Ato gjithmonë do t’i atribuohen autorit origjinal, madje edhe në profilin tuaj.

Mund të ripostosh pothuajse çdo gjë që dëshiron në Instagram, për sa kohë që postimi është nga një profil publik. Nuk mund të ripostosh përmbajtje nga profile private.

Kur ripostoni përmbajtje, ajo do t’u rekomandohet miqve dhe ndjekësve tuaj në kanalet e tyre. Kjo do të thotë që kur njerëz të tjerë ripostojnë diçka, ajo do të shfaqet edhe në kanalin tuaj.

Si ta çaktivizoj funksionin e ripostimit?

Mund t’i ndalosh njerëzit të ripostojnë, por nuk mund ta heqësh qafe plotësisht këtë funksion. Ripostimet e postimeve të njerëzve të tjerë do të shfaqen ende në burimin tënd.

Për të çaktivizuar ripostimin e fotove dhe videove tuaja, ndiqni këto udhëzime:

Zgjidhni foton e profilit tuaj në këndin e poshtëm të djathtë.

Klikoni në menunë në këndin e sipërm të djathtë.

Trokit te Ndarja.

Çaktivizo opsionin Lejo ripostimet.

LEXO EDHE:

Back to top button