Si i ruani jastëkët me shkumë memorie?

Si i ruani jastëkët me shkumë memorie?

Jastëkët janë një pjesë shumë e rëndësishme e jetës sonë. Nëse nuk kemi një të mirë, do të thotë që nuk ka gjumë cilësor dhe pa gjumë cilësor nuk ka as jetë cilësore.

Ekspertët rekomandojnë që jastëkët të lahen sipas udhëzimeve, të paktën dy herë në vit.

Nëse ka një manual mirëmbajtjeje në jastëk, lexoni atë dhe përmbajuni asaj që është shkruar, dhe nëse nuk ka, atëherë jastëkët duhet të lahen me ujë të vakët dhe një program për pëlhura të ndjeshme me një shpëlarje të detyrueshme me ujë të ftohtë.

Megjithatë, ka gjithmonë një problem kur bëhet fjalë për jastëkët e mbushur me shkumë memorie

Ju nuk mund ta lani këtë lloj jastëku me makinë, por mund ta lani këllëfin e tij. Për të hequr pluhurin nga një jastëk i tillë, fshijeni mirë nga të dyja anët me një fshesë me korrent.

Nëse shfaqen njolla në një jastëk të tillë, pastrojeni atë pjesë me detergjent të holluar dhe shpëlajeni me një leckë të lagur. Lëreni jastëkun të thahet në ajër përpara se të vendosni një këllëf të pastër.

LEXO EDHE:

Back to top button