Si të parandalohet fryrja dhe gazrat në zorrë


Fryrja e stomakut shqetëson shumicën e njerëzve, të paktën për një periudhë të jetës së tyre, kështu që ju nuk duhet të ndiheni të pakëndshëm nga kjo gjendje.

Një nga arsyet më të zakonshme është gazi i bllokuar në zorrë, por edhe kapsllëku më i gjatë, jashtëqitje e fortë ose gëlltitja e ajrit kur hani, gjë që ndodh nëse hani dhe flisni në të njëjtën kohë.

Fryrja dhe gazrat gjithashtu mund të çojnë në dhimbje barku, kështu që është e rëndësishme që t’i parandaloni ose lehtësoni sa më shpejt që të jetë e mundur.

Mjetet natyrore rekomandohen gjithnjë e më shumë për këtë, dhe të lira dhe të përshtatshme për t’u përdorur janë farat – barishte e shijshme që do t’ju japin një frymë të këndshme dhe freskuese.

Mjafton që të hani fara pas një vakti, veçanërisht pas një dreke të rëndë.

LEXO EDHE:

Back to top button