Simptomat e variantit Omicron – shenja befasuese kur shkoni në tualet

Varianti Omicron u përmend për herë të parë në Organizatën Botërore të Shëndetësisë (OBSH) nëntorin e kaluar dhe një shqetësim ka qenë rreth asaj se sa mund të zvogëlojë efikasitetin e vaksinës.

Njohja e simptomave dhe izolimi nëse i dalloni ato mund të ndihmojë në ndalimin e përhapjes së variantit. Disa nga simptomat kryesore të COVID-19 janë ethet ose të dridhurat, kolla dhe humbja e re e shijes apo nuhatjes, por ka edhe tregues të tjerë.

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) thonë se njerëzit me COVID-19 kanë raportuar “një gamë të gjerë simptomash”.

Këto mund të variojnë nga simptoma të lehta deri në sëmundje të rënda, dhe disa mund të kërkojnë kujdes mjekësor.

Organizata sugjeron që simptomat mund të shfaqen dy deri në 14 ditë pas ekspozimit ndaj virusit dhe se çdokush mund të ketë simptoma të lehta deri në të rënda.

Nëse keni coronavirus, kur shkoni në tualet mund të përjetoni diarre.

Mungesa e frymëmarrjes ose vështirësi në frymëmarrje, lodhje, dhimbje muskujsh ose trupi, dhimbje koke ose dhimbje fyti, kongjestion ose rrjedhje hundësh dhe të përziera ose të vjella, janë gjithashtu shenja.

LEXO EDHE:

Back to top button